Alege localitatea

Brașov
Timp de livrare - 45 min
Livrăm în Brașov?
Gratuit în Brașov pentru comenzile de peste 30 RON.
Contacte Pizza Pazza Zilnic de la 10:00 până la 21:00
0 (268) 33-13-16
Contul meu Istoric comenzi, adrese și contacte.
Vei primi codul în mai puțin de 01:30

0.00 RON

0

Pizza este unul dintre cele mai consumate alimente, datorită gustului său specific. Există, însă, și destul de multe controverse pe acest subiect, în special legate de felul în care aceasta este preparată, de ingredientele folosite, dar și de blat, unii preferându-l pe cel subțire, în timp ce alții îl aleg pe cel gros.

Dintre toate acestea, baza o reprezintă aluatul de pizza, care trebuie să îndeplinească mai multe condiții pentru ca produsul final să fie unul delicios. Astfel, un blat de pizza subțire poate fi alegerea ideală atunci când dorești să mănânci un preparat sănătos. Ce nu trebuie să lipsească, însă, din acesta și cum îți dai seama dacă produsul ales îți aduce beneficii alimentare? Află toate aceste lucruri citind acest articol! 

Cuprins:

1. Aluatul de pizza subțire și ingredientele acestuia

2. Cum se poate prepara un aluat de pizza subțire și crocant

3. Blatul de pizza subțire fără drojdie

 

1. Aluatul de pizza subțire și ingredientele acestuia

Indiferent că este vorba despre pizza de casă cu blat subțire sau de cea comandată la un restaurant, trebuie să știi de ce are nevoie aceasta pentru a fi delicioasă, iar aluatul este unul dintre cele importante componente ale sale.


Pentru a prepara un blat de pizza subțire este nevoie de mai multe ingrediente, printre care următoarelor le trebuie acordată o atenție sporită:

În prepararea blatului de pizza, este de preferat să se elimine ingredientele precum margarina și alte grăsimi vegetale, precum cele din uleiul de floarea soarelui, și chiar laptele.

Cantitatea redusă de drojdie va ajuta nu doar la crearea unui blat mai sănătos, ci și a unuia subțire și crocant, care este deseori preferat atât de adulți, cat și de copii. În ceea ce-i privește pe cei mici, o pizza preparată pe baza unui astfel de aluat este o alegere mai sănătoasă, în comparație cu varianta unui produs realizat folosindu-se o cantitate ridicată de drojdie și făină albă.

2. Cum se poate prepara un aluat de pizza subțire și crocant

Aluatul subțire și crocant este probabil unul dintre motivele pentru care multe persoane prefera pizza, aceasta dând senzația de sațietate, datorită amalgamului de ingrediente variate pe care le conține.

Partea bună în realizarea unui astfel de blat este că acesta poate fi făcut și fără o cantitate ridicată de drojdie, mai ales în cazul celui subțire, deoarece acesta nu are nevoie de creștere. Unul dintre micile secrete în crearea unui blat de pizza subțire și crocant este folosirea făinii de soia, în amestec cu cea integrală, atât pentru minimizarea conținutului de grăsimi, cât și pentru a-i da rețetei finale un gust cu totul deosebit. Aluatul de pizza subțire și fraged nu are nevoie de ingrediente precum uleiul de floarea soarelui sau lapte pentru a-i desăvârși gustul, simplitatea acestuia contribuind la întreaga savoare a preparatului.

3. Blatul de pizza subțire fără drojdie 

Multe persoane se confrunta cu alergii sau intoleranțe alimentare, dar își doresc foarte mult să savureze o pizza care să nu le facă probleme. Pentru aceștia, blatul fără drojdie poate fi una dintre opțiunile de care să se bucure.

Pe lângă faptul că drojdia prelungește întregul proces de preparare, atunci când este adăugată în cantități mari, aceasta va duce și la crearea unui blat mai gros și cu un gust mai îndepărtat de cel al blatului de pizza autentic italian.

Aluatul de pizza subțire și fraged poate fi obținut doar prin adăugarea unei cantități foarte mici de drojdie, pentru a da doar impulsul de dospire. Așadar, există și variante de a transforma acest produs într-un preparat delicios și gustos în același timp, de care să se poată bucura toți iubitorii bucătăriei italiene.

Există ingrediente care nu trebuie să lipsească dintr-un blat de pizza subțire, printre care făina de calitate, uleiul de măsline și puțină drojdie, pentru a ajuta la creșterea acestuia. Pentru cei care preferă acest tip de aluat, făina de soia poate fi ingredientul care să-i adauge savoarea desăvârșită desăvârșită.

Mâncarea sănătoasă este din ce în ce mai căutată, iar pizza poate face parte din această categorie, atunci când sunt respectate indicațiile de mai sus. Mai mult decât atât, simplitatea rețetei va ajuta la crearea gustului autentic al acestui preparat, unde aluatul se va îmbina perfect cu ingredientele care îl vor orna. Astfel, prepararea unui blat de pizza subțire poate reprezenta o artă în sine, mai ales atunci când îți dorești să rămâi fidel vechilor rețete italiene, care s-au răspândit în fiecare colț al lumii.

Sursă foto: Pixabay.com/ro. 


1 2 3