Alege localitatea

Brașov
Timp de livrare - 45 min
Livrăm în Brașov?
Gratuit în Brașov pentru comenzile de peste 30 RON.
Contacte Pizza Pazza Zilnic de la 10:00 până la 21:00
0 (268) 33-13-16
Contul meu Istoric comenzi, adrese și contacte.
Vei primi codul în mai puțin de 01:30

0.00 RON

0

Atunci când ții dietă, nu este nevoie să renunți cu totul la plăcerile culinare. Consumul de alimente delicioase poate fi chiar benefic atunci când încerci să slăbești sau să-ți menții greutatea actuală, pentru că îți creează o stare de bine și îndepărtează impresia de forțare.


Multe persoane care țin dietă aleg pizza vegetariană, atunci când doresc să consume un preparat delicios și sănătos. Aceasta conține mai puține grăsimi, dar, pentru că nu constă numai în legume, poate te întrebi câte calorii are un astfel de preparat, luând în considerare aluatul și uleiul folosit pentru gătirea alimentelor de origine vegetală. În continuare, poți afla mai multe detalii despre acest aspect.


Cuprins:



1. Câte calorii are o pizza vegetariană - conținutul din toppinguri

Pizza vegetală conține legume și mozzarella. Acest tip de brânză este potrivit și pentru dietă, datorită conținutului redus de grăsime. De asemenea, din pizza realizată de PizzaPazza a fost eliminat în mare parte conținutul de uleiuri, cu excepția unei cantități extrem de mici de ulei de măsline. Astfel, te poți bucura de savoarea unui preparat fără carne, fără a te îngrijora în legătură cu adaosul de calorii pe care îl constituie grăsimea folosită de obicei pentru prepararea toppingului.

Principalele tipuri de legume de pe pizza vegetariană sunt ciupercile, măslinele, ardeiul gras și porumbul. Dintre acestea, ciupercile au pe lângă un conținut scăzut de calorii și un conținut mare de proteine, care contribuie la senzația de sațietate și la obținerea necesarului zilnic al acestor nutrienți.

Iată câte calorii conțin ingredientele la 100 de grame:


O altă variantă de mâncare sănătoasă dacă ții dietă este și pizza de post, din care este eliminată mozzarella, înlocuită cu cașcaval vegetal, dar care conține în rest aceleași tipuri de legume.

Dacă dorești să consumi preparate pe bază de carne, puiul rămâne o opțiune de luat în considerare când vine vorba de pizza cu puține calorii. Cea mai populară este pizza Pollo, ce conține în afară de sosul de roșii doar acest ingredient și mozzarella.

Dacă preferi preparate pe bază de brânzeturi cu un conținut redus de grăsime, poți încerca și pizza Margherita, o rețetă clasică, care însă nu-și pierde niciodată farmecul.


2. Calorii în pizza vegetariană - câte conține aluatul?

Pizza vegetariană conține mai puține calorii atunci când aluatul este realizat din făină semi-integrală. La PizzaPazza, acest aspect este luat în considerare cu grijă, mai ales pentru că se utilizează varietăți cu un conținut redus de gluten, cu dospire în 72 de ore, pentru ca pizza să poată fi consumată de către persoanele care nu tolerează această componentă a cerealelor. 


Efectul glutenului este, practic, eliminat prin procesul de dospire lentă, spre deosebire de aluatul obișnuit, pentru care se folosește drojdie ca să crească rapid.


Pentru că este realizat din ingrediente mai nutritive, aluatul din făină din grâu dur, cu dospire lentă de câteva zile are avantajul creării unei senzații de sațietate pentru mai mult timp, astfel că vei putea mânca mai puțin de-a lungul zilei, consumând o pizza sănătoasă.


În cadrul culturii italiene, se pune preț pe mâncarea sănătoasă și pe petrecerea timpului în mod plăcut la masă, iar pizza este un preparat reprezentativ din acest punct de vedere. Pentru a avea parte de clipe plăcute alături de cei dragi, este nevoie ca modul de realizare și compoziția să fie de calitate și să aibă un gust autentic.


La experiența deosebită de savurare a pizzei contribuie și procesul de preparare a aluatului prin dospire lentă timp de 72 de ore, care face ca acesta să poată să fie digerat mai ușor, aspect important mai ales pentru persoanele care țin dietă și sunt predispuse la probleme digestive precum balonarea.


Și conținutul redus de gluten din făinurile realizate din diferite tipuri de cereale contribuie la starea de bine în timpul dietei, pentru că această componentă, care se găsește din plin în preparatele pe bază de grâu, aduce pentru unele persoane disconfort digestiv accentuat. Acest lucru poate afecta modul în care te bucuri de preparatele delicioase, o componentă esențială pentru starea psihică bună în timpul dietei, care te ajută să faci față tentațiilor culinare.


Prin urmare, dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul în ceea ce privește mâncarea, fără să renunți la preparatul preferat, poți să consumi cu încredere o pizza vegetariană cu un conținut extrem de redus de ulei și grăsimi.  


Sursă foto: Pixabay.com.

1 2 3