Alege localitatea

Brașov
Timp de livrare - 45 min
Livrăm în Brașov?
Gratuit în Brașov pentru comenzile de peste 30 RON.
Contacte Pizza Pazza Zilnic de la 10:00 până la 21:00
0 (268) 33-13-16
Contul meu Istoric comenzi, adrese și contacte.
Vei primi codul în mai puțin de 01:30

0.00 RON

0

Salamul este un tip de preparat din carne originar din Italia. În mod tradițional, acesta era preparat în această țară din bucățele de carne de porc amestecate cu sare și lăsate să se usuce. În prezent, există nenumărate variante în diferite țări, care diferă prin culoare, gust și modul de realizare.


Probabil că te-ai întrebat, atunci când ai comandat o pizza delicioasă, care este tipul de salam folosit pentru aceasta. În cazul multor rețete, aceasta este garnitura principală, care conferă un gust deosebit oricărui preparat. 


Dacă dorești să alegi mai ușor dintre diferitele tipuri de pizza sau să prepari tu însuți una, poate fi util să știi ce tipuri de salam se pot folosi.



1. Ce salam se folosește la pizza?

Salamul este un ingredient cheie în multe varietăți de pizza. Alături de alte specialități culinare din carne, precum pancetta sau prosciutto, acesta dă o aromă unică preparatelor la cuptor și creează o experiență italiană autentică.


Categoria mai largă a salamului pentru pizza poartă în italiană numele de salami. Dintre subtipuri, cel mai cunoscut este pepperoni, care se consideră că a fost derivat din picante salami, folosit cel mai frecvent pentru pizza Diavola. Acesta a devenit popular mai ales în pizzeriile din SUA de la începutul anilor 1900. Se caracterizează prin aroma dulce și gustul afumat.


Celelalte tipuri de salam bun pentru pizza sunt:





În afara acestor varietăți, există nenumărate alte tipuri de salam, din diferite regiuni ale Italiei, care sunt consumate alături de brânză, vin și chifle. Printre acestea se numără:




salami Felino - denumirea vine de la un orășel din Italia; preparatul se caracterizează prin consistența fină și aroma bogată în ardei iute și vin.


2. Tipuri de pizza cu salam

Pentru persoanele cărora le place salamul, consumat ca atare sau în aperitive, cea mai bună opțiune de pizza este cea care conține acest ingredient. La cuptor, acesta capătă o savoare deosebită și gustul se combină cu cel al celorlalte componente de pe blat.


O rețetă clasică de pizza pe care se pune salam este Quattro Carni. Aceasta conține 4 tipuri de carne, pe lângă cel deja menționat șuncă, bacon și piept de pui, distribuite în zone diferite ale aluatului pentru un aspect interesant și un gust deosebit.



Pe pizza Diavola se pune un alt tip de salam, de data aceasta picant. Acesta este un tip de specific de preparat din carne, originar din regiunea Romagna și se caracterizează prin conținutul redus de grăsime. 


Există și pizza cu salam dulce, care nu are ingrediente picante precum ardeiul iute sau usturoi. Aceasta este potrivită mai ales pentru persoanele care preferă mâncarea cât mai puțin condimentată.


Pentru a savura din plin aroma salamului tradițional, cu gust autentic italian, trebuie să alegi cu grijă produsul pentru prepararea pizzei acasă sau să te asiguri că pizzeria de unde comanzi folosește ingrediente de calitate. 

La PizzaPazza, toate ingredientele sunt selecționate cu atenție, provenind de la cei mai buni producători. De asemenea, bucătarii cunosc cele mai bune tehnici de preparare a rețetelor, pentru a obține o aromă ce creează o experiență autentică italiană. Procesul de dospire lentă a aluatului în 72 de ore face ca acesta să aibă un gust deosebit și să pună în valoare aroma salamului de calitate.

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști despre tipurile de salam pe pizza și ce trebuie să ai în vedere în legătură cu calitatea acestuia. Prin intermediul acestui ingredient, poți avea parte de o experiență italiană autentică.


Surse foto: PizzaPazza.ro, Pixabay.com.





1 2 3