Alege localitatea

Brașov
Timp de livrare - 45 min
Livrăm în Brașov?
Gratuit în Brașov pentru comenzile de peste 30 RON.
Contacte Pizza Pazza Zilnic de la 10:00 până la 21:00
0 (268) 33-13-16
Contul meu Istoric comenzi, adrese și contacte.
Vei primi codul în mai puțin de 01:30

0.00 RON

0

Nicio pizza nu este completă fără brânză! Indiferent de de toppingul pe care îl preferi, fie pepperoni, ardei sau ananas, nimic nu se compară cu brânza topită ușor la cuptor, care să se scurgă delicios cu fiecare mușcătură. Preferata copiilor, dar și a adulților, pizza cu brânză este un preparat cărora puțini îi pot rezista! 



1. Ce brânză se pune pe pizza


Istoria pizzei a început cu mai bine de 500 de ani în urmă, acest preparat fiind dintotdeauna strâns legat de brânză, chiar mai mult decât sosul marinara, care a fost introdus pentru prima dată abia în secolul al XVIII-a. Deci, ce brânză se folosește la pizza? În prezent, printre cele mai folosite sunt mozzarella, provolone, cheddar și parmezan. Cea mai populară dintre toate este mozzarella, ingredient care se folosește, în prezent, la peste 30% din rețetele de pizza produse și consumate în SUA, care este liderul mondial în fabricarea acestui fel de mâncare. 


Un alt tip de brânză foarte utilizat este cea procesată, care este folosită ca ingredient în rețetele pentru pizza congelată, produsă industrial. Brânzeturile de acest tip, obținute prin pasteurizare, sunt foarte bogate în calorii și sare, iar consumul regulat poate duce la hipertensiune și obezitate, potrivit mai multor studii de specialitate.



Mozzarella este cea mai cunoscută brânză pentru pizza, fiind prețuită pentru consistența sa aproape perfectă, dar și pentru aroma specifică și neutră. Disponibile atât în ​​variante proaspete, cât și maturate, brânzeturile de acest tip oferă caracteristici unice, care merită să fie experimentate de către orice gurmand. Varianta maturată înseamnă arome puternice și topire mai ușoară, în timp ce cele proaspete se simt mai cremoase și trebuie consumate cât mai rapid. Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de mozzarella fresca este di Bufala Campana sau Buffalo. Rețeta tradițională datează de câteva secole, fiind produsă numai în anumite zone ale Italiei. 



Puternică, cremoasă și aromată, gorgonzola este una dintre cele mai complexe brânzeturi pentru pizza. Acest preparat marmorat și albastru este un plus excelent pentru orice rețetă de acest fel. Cu tonuri subtile de alune și arome intense după maturare, aceasta devine moale, se topește ușor și se întinde uniform pe toate tipurile de blat, fiind ideală în combinație cu alte brânzeturi cu arome neutre. 




Maturat până la 36 de luni, parmezanul oferă un profil cu arome puternice de alune prăjite, unt rumenit și tonuri intens sărate. Prin gustul său savuros, acesta poate fi servit ca un topping perfect pentru pizza, atât topită, cât și proaspăt rasă. Puternic, vibrant și nuanțat, parmezanul merită cu siguranță un loc în lista ta de brânzeturi pentru pizza! 




Similară cu mozzarella, provolone este o brânză italiană semi-dură, adesea folosită în rețetele de pizza și plăcinte. Prin aromele sale subtile, provolone se potrivește cu toate tipurile de pizza, fiind folosit atât ca topping, cât și ca ingredient de bază. 



Cunoscut pentru gustul ascuțit și puternic, cheddar este un plus excelent pentru orice rețetă de pizza - merge bine atât la ingrediente neutre, cât și la cele picante, sporind aromele topping-urilor cu care este combinat. 



Folosită mai ales în rețetele artizanale și fusion, brânza de capră oferă o aromă unică rețetelor clasice de pizza, fiind excelentă pentru gurmanzii cărora le place să experimenteze gusturi diferite și interesante. Consistentă și fresh, telemeaua de capră este minunată în combinație cu legume și ierburi aromate. 


2. Brânzeturi pentru pizza Quattro Formaggi - 5 secrete ale unui preparat delicios


O pizza cu brânzeturi este o ocazie de a savura arome inedite, iar cea mai bună opțiune este aceea de a crea un amestec delicios, adaptat gusturilor tale! Însă, o pizza Quattro Formaggi ca la carte necesită mult mai multe cunoștințe decât combinarea toppingurilor - trebuie să ții cont de tipul de blat, de calitatea ingredientelor, dar și de cât de valoros este preparatul din punct de vedere nutrițional. Iată, așadar, care sunt secretele unei pizza perfecte:



Tăvile din aluminiu și hârtia de copt nu-și au locul într-o bucătărie pentru pizza. Acestea pot fi înlocuite de piatra pentru copt, care creează crusta perfectă, și de o paletă care poate face pizza să fie mai ușor de manevrat.



Majoritatea bucătarilor au propria rețetă preferată de aluat de pizza, dar cele tradiționale sunt de obicei cele mai gustoase. Un aluat de calitate este realizat din cele mai bune tipuri de făină, nu conține foarte multă drojdie și este dospit la rece, peste noapte. Așadar, data viitoare când îți faci sau comanzi pizza, asigură-te că aluatul este făcut după aceste criterii!




După ce blatul de pizza este gata, se adaugă sosul marinara, mozzarella sau provolone ca bază, iar apoi încă alte trei tipuri de brânză după gust, însă în cantități moderate. Asigură-te că brânzeturile folosite sunt de calitate!



Cuptorul trebuie să fie încălzit în prealabil și să aibă temperatura de cel puțin 250 de grade atunci când gătești pizza. Intervalul de coacere este de 10-12 minute, timp în care preparatul poate fi rotit pentru o rumenire uniformă. 



Diferența dintre pizza o mediocră și una delicioasă constă în detaliile finale. De pildă, las-o să se răcească un minut, adaugă un vârf de parmezan, un pic de busuioc tocat sau fulgi de chilli, și apoi bucură-te de aromele irezistibile ale pizzei perfecte!


Așadar, care este combinația ta preferată de brânzeturi pentru pizza? Fie că alegi să combini gusturi mai simple, precum mozzarella și provolone, sau mai complexe, de pildă gorgonzola, cheddar sau telemea de capră, asigură-te că vei folosi și consuma ingrediente de calitate, care, pe lângă gustul delicios, să fie și valoroase din punct de vedere nutritiv!


Surse foto: Shutterstock.com, Pexels.com


1 2 3