Alege localitatea

Brașov
Timp de livrare - 45 min
Livrăm în Brașov?
Gratuit în Brașov pentru comenzile de peste 30 RON.
Contacte Pizza Pazza Zilnic de la 10:00 până la 21:00
0 (268) 33-13-16
Contul meu Istoric comenzi, adrese și contacte.
Vei primi codul în mai puțin de 01:30

0.00 RON

0


Pizza este mai mult decât un fel de mâncare. Este o poveste spusă cu ajutorul ingredientelor speciale, care transformă un blat (pufos sau clasic) într-un deliciu culinar adorat de toată lumea, de la cei mici la cei mari.


Pentru prepararea unei pizza delicioase, mii de bucătari din întreaga lume testează reţete şi ingrediente diferite, special pentru iubitorii acestui preparat cu specific italienesc. Pe lângă îmbinarea ingredientelor care dau savoarea fabuloasă, un loc special pentru ca o pizza să aibă un gust absolut delicios îl ocupă prepararea blatului. 


În materialul următor vei afla cum să se pregătește aluatul pufos pentru pizza, cum te poți bucura de o pizza cu ingrediente sănătoase, dar și ce fel de tipuri de pizza trebuie să încerci! 


Cuprins:
1. Aluatul de pizza pufos - cum îl pregătești pentru o textură deosebită 
2. Cum se prepară o pizza cu blat pufos folosind ingrediente sănătoase
3. Tipuri de pizza pe care trebuie să le încerci

1. Aluatul de pizza pufos - cum îl pregătești pentru o textură deosebită


Aluatul de pizza pufos este preferat de numeroși iubitori ai acestui preparat culinar, fiind mai moale și având o textură ușor diferită față de cel clasic. Pentru ca acesta să fie perfect, bucătarii folosesc câteva secrete pentru a crea un blat de pizza moale și pufos. 


Unul dintre secretele unui blat de pizza este amestecatul încet, până se obține o pastă omogenă a drojdiei cu apa (neapărat caldă). Apoi, amestecând continuu, se adaugă și celelalte ingrediente: făină, ulei, un praf de sare, puțin ulei (de preferat extravirgin, de măsline). 

pizza, felie pizza, pizza salam

După ce s-a obținut o pastă omogenă, pentru ca aluatul să aibă textura moale și pufoasă pe care ți-o dorești, trebuie să fie extrem de bine frământat, până ce acesta devine ușor elastic. 


Aluatul se lasă la dospit. După ce a dospit (timpul de dospire diferă în funcție de drojdia adăugată, temperatură, tipul de făină) este momentul ca acesta să fie copt. 

Pentru un rezultat de excepție, blatul de pizza se coace la foc mediu spre mare, la temperatură de 200-220 de grade Celsius, timp de 20 de minute.

2. Cum se prepară o pizza cu blat pufos folosind ingrediente sănătoase


De obicei, aluatul pufos de pizza înseamnă o cantitate destul de însemnată de grăsimi, zahăr, multă drojdie și un timp scurt de dospire. Însă, pentru ca preparatul iubit de milioane din întreaga lume să devină unul sănătos și să nu îngrașe, este nevoie de câteva schimbări. 


Astfel, Pizza Pazza  a realizat un concept al unui blat pufos sănătos, prin care a eliminat în totalitate utilizarea grăsimilor, excepție fiind o cantitate mică de ulei de măsline extravirgin. Mai mult decât atât, făinurile folosite în prepararea blatului sunt de calitate superioară, cu un conținut proteic ridicat, ceea ce face dintr-o pizza o mâncare absolut delicioasă și foarte sănătoasă! 

pizza, felie pizza, rosii, pizza vegetariana


În plus, bucătarii pregătiți tocmai în Italia folosesc ingrediente de calitate, naturale, sănătoase. Sosul de roșii, nelipsit din ingredientele unei pizza delicioase, este realizat din roșii fierte lent, la care se adaugă sare și plante aromatice.

3. Tipuri de pizza pe care trebuie să le încerci


Pizza este felul preferat de mâncare la milioane de oameni din întreaga lume. Deși este un preparat italian, pizza a ajuns să fie pregătită în aproape toate regiunile planetei, în fiecare rețetă găsindu-se și puțin din specificul locului. 


Pentru că există sute de tipuri de pizza delicioase în întreaga lume, iată câteva feluri pe care trebuie să le încerci, mai ales că se regăsesc în meniul de la Pizza Pazza. 


pizza




Dacă iubești pizza, acum poți spune că ai aflat că există și variante sănătoase, gătite cu dragoste și ingrediente naturale, de cea mai bună calitate, care vor transforma un prânz într-o experiență de neuitat. 


Sursa foto: Pexels.com




1 2 3