Alege localitatea

Brașov
Momentan indisponibil
Livrăm în Brașov?
Gratuit în Brașov pentru comenzile de peste 30 RON.
Contacte Pizza Pazza Zilnic de la 10:00 până la 21:00
0 (268) 33-13-16
Contul meu Istoric comenzi, adrese și contacte.
Vei primi codul în mai puțin de 01:30

0.00 RON

0


    Pizza este, poate, cel mai iubit fel de mâncare din întreaga lume, marii chefi încercând să inventeze tot felul de rețete noi pentru a satisface gustul gurmanzilor și al iubitorilor de acest preparat culinar extrem de delicios. Pizza este mai mult decât un preparat culinar, este mâncarea care adună în jurul unei mese niște străini și îi transformă în adevărați prieteni, este o poveste spusă în arome de mozzarella, de roșii, busuioc sau pepperoni. 


    Din materialul următor vei afla ce ingrediente poți folosi pentru a face o pizza ca ”la ea acasă”, care este ordinea ingredientelor (un secret bine păstrat de adevărații chefi), dar și ce feluri de pizza ar trebui să guști măcar o dată în viață.


    Cuprins: 



    1. Ce ingrediente poți folosi pentru o pizza adevărată

    Pizza provine din Italia, însă, de-a lungul anilor, acest preparat culinar a ajuns cunoscut și adorat în aproape întreaga lume. O seară de film cu prietenii, o ieșire în oraș, un picnic cu familia, în orice situație o pizza merge de minune. 


    Deși pizza există în nenumărate variante, fiecare restaurant care o prepară având în meniu și o variantă proprie, personalizată, totuși din rețeta adevărată nu pot lipsi câteva ingrediente esențiale. 



    Blatul de pizza este baza oricărei felii gustoase. Realizarea acestuia are câteva secrete, însă acestea au fost dezvăluite, de-a lungul timpului, astfel că aproape oricine poate pregăti un blat nemaipomenit.

    Însă, un aluat de pizza pufos este un adevărat deliciu, având o textură mai fină și mai gustoasă în comparație cu cel clasic. Secretul acestuia este frământarea și amestecatul extrem de încet al ingredientelor: făină, un praf de sare, puțin ulei. 

    Sosul de pizza cel adevărat, care dă acel gust ușor picant, este cel preparat în casă, nu cel cumpărat în borcan de la supermarket. Cu cât folosești ingrediente mai naturale și selecționate mai atent, cu atât vei obține o pizza mai delicioasă, pe care vei dori să o tot prepari.

    Brânza. De obicei se folosește mozzarella, însă există și alte tipuri de brânză care pot adăugate peste blat: cheddar, feta, parmezan sau chiar cașcaval clasic. 

    Carnea. Atunci când pui carne peste aluat, este de preferat să fie una de calitate, pentru a da o savoare deosebită. Se pot folosi cârnați picanți, salam, bucăți de carne de pui sau de vită, ton, fructe de mare sau chiar hamsii. Orice tip de carne poate da un gust fabulos unei pizza, iar totul depinde de preferințele culinare ale celui care o prepară sau o comandă. 

    2. Ordinea ingredientelor pe pizza - un secret bine păstrat de adevărații chefi

    Ca să obții o pizza adevărată, cu un gust fabulos, este nevoie să știi mai mult decât o rețetă: trebuie să știi ordinea în care adaugi fiecare ingredient și cum le așezi peste aluat, lucru pe care marii chefi l-au ținut secret vreme îndelungată. 


    Iată care este ordinea în care se pun ingredientele pe pizza



    3. Feluri de pizza pe care ar trebui să le guști măcar o dată în viață

    Pizza este iubită în întreaga lume, existând poate mii de combinații inedite. Însă, există câteva tipuri de pizza pe care ar trebui să le guști măcar o dată în viață, chiar dacă nu se numără printre cele preferate de tine, mai ales că se regăsesc în meniul de la Pizza Pazza. 

    Pizza Carbonara. Chiar dacă pastele cu același nume se bucură de o popularitate mai mare, nu ezita să încerci acest tip de pizza. S-ar putea să devină printre preferatele tale. Aceasta conține ou, mozzarella, pancetta, parmezan, piper negru.

    Pizza Messicana. Dacă îți place să încerci lucruri noi, acest tip de pizza te va uimi de la prima degustare. Conține sos de roșii, mozzarella, peperoncino, salam picant, fagioli lessi (fasole), ceapă.

    Pizza Quatro Formaggi. Este pizza perfectă pentru iubitorii de brânzeturi. Felul în care se combină texturile și gusturile îți va lăsa pe papilele gustative un adevărat deliciu.  Acest tip conține gorgonzola, brie, parmezan sau alte combinații interesante.

    Dacă ești un adevărat iubitor de pizza, de acum înainte vei reuși să îți prepari o pizza chiar la tine acasă, din ingrediente sănătoase, exact așa cum îți dorești! 


    Sursă foto: Pexels.com




1 2 3